Vrei sa fii la curent cu noutatile ? Urmareste acest site .

 
 

Taylor Swift

Creat 01.07.2009 17:14:29 | Ultima modificare 01.07.2009 17:19:31

Taylor Swift

Taylor Alison Swift – nascuta pe 13 decembrie 1989, este o cantareata de pop-country. In 2006 a semnat cu Big Machine Records, o casa de discuri independenta unde isi face debutul cu albumul “Taylor Swift” de pe care a lansat ca prim single piesa “Tim McGraw”. Acest single a fost urmat de alte patru piese ce au ajutat la vanzarea albumului in mai mult de 3,6 milioane de exemplare. Al doilea album “Fearless” a fost lansat pe 11 noiembrie 2008 iar pimrul single a fost ales “Love Story”, cel mai mare succes al ei pana in present.....
Taylor Swift s-a nascut in Wyomissing, Pennsylvania si locuieste impreuna cu parintii, Scott si Andrea si fratele Austin in Hendersonville, Tennessee. La varsta de 10 ani incepea sa aiba mici cantari prin orasul natal, Wyomissing, la concursuri de karaoke, festivaluri si targuri, in aceeasi perioada compunand si primele cantece. La 11 ani face prima calatorie la Nashville in speranta ca va obtine un contract la una din casele de discuri. Dupa numeroase alte vizite in Nashville, familia acesteia decide sa se mute in una din suburbiile orasului. Este descoperita la “The Bluehirb Cafe” de catre Scott Borchetta care decide sa semneze un contract cu tanara artista la noua lui casa de discuri, Big Machine Records.

Prima piesa semnata Taylor Swift, “Tim McGraw” a fost lansata pe posturile de radio in vara anului 2006 si pe 26 octombrie 2006, albumul ei de debut a fost scos pe piata. Swift a produs sau co-produs toate cantecele albumului care a debutat pe locul 19 in Billboard 200 si s-a vandut in putin peste 61 de mii de exemplare in prima saptamana. Mai tarziu avea sa ajunga pana pe pozitia 1 in Billboard Top Country Albums si pe 5 in Billboard 200. Albumul a stationat 8 saptamani consecutive pe locul intai in topul de Country si pana in prezent s-a vandut in peste 3,6 milioane de exemplare.

Cel mai recent album de studio, “Fearless” a fost lansat in Statele Unite pe 11 noiembrie 2008. A debutat pe prima pozitie in Billboard 200 cu vanzari de 592,000 de exemplare in prima saptamana, cea mai buna saptamana pentru un album de coutry in mai bine de un an de zile. Sase piese de pe acest album au intrat in Billboard Hot 100 din prima saptamana.
Pe 12 septembrie a lansat primul single oficial “Love Story”, cel care ulterior avea sa devina un super hit. Pana in prezent albumul s-a vandut deja intr-un million si jumatate de exmplare si a stationat 11 saptamani pe primul loc in Billboard Top 200.
In martie Fearless s-a lansat si in Romania.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one