Vrei sa fii la curent cu noutatile ? Urmareste acest site .

 
 

Sarpele robot spionul perfect

Creat 18.06.2009 22:25:53 | Ultima modificare 20.06.2009 10:45:17
Oamenii de ştiinţă israelieni au inventat un robot şarpe, dotat cu microfon şi cameră de filmat, care va fi folosit în cadrul operaţiunilor militare. Robotul şarpe poate să spioneze inamicul şi să pună bombe, spun cercetătorii.
Şarpele artificial se poate ridica pe verticală, precum unul adevărat, pentru a privi peste obstacole. Reptila robot este controlată prin telecomandă şi poate pătrunde foarte uşor în interiorul clădirilor, prin crăpături.

Ministerul Apărării israelian a anunţat că intenţionează să echipeze mai multe unităţi militare cu astfel de roboţi, care pe viitor vor putea fi folosiţi şi la găsirea supravieţuitorilor din clădirile prăbuşite.
Robotul are o lungime de doi metri, este dotat cu camere video si senzori si se taraste pe pamant precum o reptila adevarata. Acoperit de un material special care-i permite sa se confunde cu vegetatia si cu solul, sarpele-robot poate avansa oriunde: chiar si in tuneluri, galerii sau adancituri naturale intunecoase, si va putea fi incarcat si cu micute cantitati de explozibil. Gratie falsului sarpe, militarul care-l controleaza de la distanta prin intermediul unui laptop va avea acces clipa de clipa la imagini si sunete din zona unde opereaza “spionul”. Incredibila “masinarie de razboi” a fost pusa la punct de cercetatorii de la Technion-Israel Institute din Haifa, sarpele-robot fiind primul rezultat al unor cercetari ample al caror obiectiv este constructia de animale-roboti de utilizat in razboaie sau conflicte armate (in viitorul apropiat, cercetatorii israelieni vor constru si caini si pisici robotizati).
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one