Vrei sa fii la curent cu noutatile ? Urmareste acest site .

 
 

Gripa porcina

Creat 03.06.2009 12:07:39 | Ultima modificare 25.06.2009 13:33:45
Gripa porcina apare in Romania
Gripa porcină a ajuns în Europa după ce a omorât 103 oameni şi a îmbolnăvit alţi 1.600 în Mexic. Astfel, în Spania, un caz a fost confirmat şi alte 19 sunt suspecte. A fost suficient ca majoritatea statelor lumii să intensifice controalele pe aeroporturi şi să interzică importurile de carne din Mexic. Gripa umană cu tulpini de origine porcină se manifestă ca o gripă obişnuită. Astfel, o persoană care va contracta virusul H1N1 de tip A va face febră mare, de 39-40°C, va avea o alterare a stării generale şi va avea dureri musculare şi articulare. Din acest motiv, autorităţile aeroportuare urmăresc să depisteze pasagerii „calzi”, deci posibili infectaţi, cu ajutorul unor scanere termice. Purtătorul de cuvânt al aeroportului, Valentin Iordache, spune că ideea este bună, dar că aeroportul nu are în dotare asemenea aparate.
„Practic e un termometru digital cu determinare rapidă a temperaturii, perfect fezabil. Un lucru e sigur: nu există aşa ceva în aeroportul Otopeni. Deocamdată, nu am primit nicio informare de la autorităţile sanitare sau de la Ministerul Sănătăţii”, ne-a declarat el. De aceea, autorităţile române vor lupta împotriva gripei porcine cu tradiţionalele covoraşe de cauciuc îmbibate cu dezinfectant, peste care vor trece pasagerii, „calzi” sau „reci”. Totuşi, conform declaraţiilor oficialilor, la acestea se va adăuga şi o „vigilenţă sporită”. Măsurile antigripă porcină a României prevăd şi tipărirea de fluturaşi publicitari care să conţină descrierea simptomelor bolii, dar, deocamdată, nu se ştie când vor fi tipăriţi şi cum vor fi distribuiţi.
Exemple de persoane infectate cu gripa porcina
................................................................................................................................
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one